zonnepanelen worden er veel gebruikt in Rucphen

Polykristallijne zonnepanelen zijn populair bij huiseigenaren die met een beperkt budget over willen stappen op zonne-energie. Ze hebben een gematigd rendement en kosten ongeveer $ 1 per watt. Ze hebben een blauwe tint en zien er minder strak uit dan monokristallijn. Monokristallijne typen zonnepanelen omvatten bifaciale en gepassiveerde emitter en achtercontact (PERC). Ze kunnen meer energie produceren via de achterkant van de cel. Monokristallijne zonnepanelen gebruiken enkele siliciumkristallen om stroom op te wekken. Ze zijn meestal zwart en hebben afgeronde randen. Ze hebben de hoogste efficiëntie, tot wel 20%, en nemen minder ruimte in beslag dan andere typen panelen. Ze gaan ook langer mee dan polykristallijne zonnepanelen (doorgaans 25 jaar) en worden minder beïnvloed door hoge temperaturen.

zonnepanelen Rucphen

Deze zonnepanelen kunnen echter duur zijn. Ze zijn ook moeilijker te installeren dan andere soorten zonnepanelen. Bovendien kunnen ze gevoelig zijn voor schade veroorzaakt door hagel en puin. Aan de andere kant gebruiken polykristallijne zonnepanelen gesmolten fragmenten silicium om wafers voor de panelen te maken. Ze zijn goedkoper dan monokristallijne zonnepanelen en kunnen worden gebruikt op locaties waar het hoge rendement van kristallijne siliciumzonnecellen niet vereist is. Ze kunnen ook bifaciaal worden gemaakt om zonlicht van beide zijden van het paneel op te vangen. Polykristallijne zonnepanelen hebben een rendement van ongeveer 13% tot 16%.

Een polykristallijn zonnepaneel maakt gebruik van siliciumkristallen die in meerdere lagen zijn gesneden. De panelen leveren doorgaans tussen de 230 en 275 watt aan elektriciteit. Dit soort panelen zijn goedkoper dan monokristallijne zonnepanelen en kunnen een goede optie zijn voor huiseigenaren met beperkte dakruimte. Ze presteren echter doorgaans slechter bij warme temperaturen dan monokristallijne zonnepanelen.

Welke soorten zonnepanelen worden er veel gebruikt in Rucphen?

Vergeleken met monokristallijne zonnepanelen zijn polykristallijne zonnepanelen goedkoper en efficiënter. Ze zijn ook duurzamer en gaan 25 jaar of langer mee. Ze kunnen echter niet het vermogen van monokristallijne zonnepanelen evenaren. Ze hebben een blauwachtige tint en een gespikkeld uiterlijk, wat misschien niet bij alle huizen past. Ze gebruiken een ander proces dan monokristallijne zonnepanelen, waardoor ze meer ruimte nodig hebben om dezelfde hoeveelheid energie te produceren. Hoe dan ook, ze zijn de beste optie voor huiseigenaren die geld willen besparen en de ecologische voetafdruk van hun huis willen verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijzen.

Dunnefilmzonnepanelen gebruiken een reeks lagen om zonlicht op te vangen en om te zetten in energie. Deze worden vaak gebruikt op gebogen oppervlakken zoals daken en ramen. Ze kunnen ook op voertuigen en boten worden gemonteerd. Ze zijn licht van gewicht en kunnen bij hoge temperaturen werken. De beste typen dunnefilmzonnepanelen zijn CdTe en CIGS. CdTe-panelen zijn gemaakt met een dunne laag cadmiumtelluride op een substraat van glas of plastic. Ze zijn goedkoper dan kristallijne siliciumpanelen, hebben een lagere ecologische voetafdruk en hebben een uitstekende energieterugverdientijd. Cadmium is echter giftig en lastig te recyclen.

Amorf silicium (a-Si) is ook een populair type dunnefilmzonnepanelen. Deze zijn goedkoper te vervaardigen dan andere soorten zonnecellen. Hun rendement is lager dan dat van andere soorten zonnecellen, maar ze kunnen nog steeds voldoende stroom produceren voor de meeste toepassingen. a-Si-cellen zijn genoemd naar hun vormeloze aard en missen kristallisatie op moleculair niveau, waardoor ze flexibel zijn.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom (DC) energie. De gelijkstroomenergie stroomt door een omvormer, die deze omzet in wisselstroom (AC) voor de behoeften van uw huishouden. Er zijn drie belangrijke soorten zonnepaneeltechnologie: monokristallijn, polykristallijn en dunnefilm. Monokristallijne zonnepanelen zijn het meest efficiënt, met rendementen tot 23%. Ze presteren ook goed bij hoge temperaturen. Ze zijn echter meestal het duurst.

Amorfe zonnepanelen gebruiken een fijn laagje silicium, waardoor ze flexibeler en lichter zijn. Deze panelen zijn ook beter geschikt voor omstandigheden met weinig licht dan kristallijne zonnepanelen. Ze zijn verkrijgbaar via bedrijven als Panasonic en NaturePower en kunnen worden gebruikt om kleinere apparaten, zoals rekenmachines, van stroom te voorzien. Dit soort zonnepanelen hebben echter doorgaans niet dezelfde efficiëntie als traditionele zonnepanelen en vereisen mogelijk meer dakruimte om uw energieverbruik te compenseren. Niettemin kunt u nog steeds in aanmerking komen voor de federale zonnebelastingvermindering. Uiteindelijk moet u rekening houden met de ruimte op uw dak, de esthetiek en de garantieduur voordat u een specifiek type zonnepaneel kiest.