Hebben infraroodpanelen instelbare

In tegenstelling tot convectieverwarming verwarmen infraroodpanelen de objecten in uw huis in plaats van de lucht. Dit komt doordat IR-golven de materialen in uw kamer binnendringen, deze verwarmen en de warmte naar u uitstralen. Hierdoor is het mogelijk om de deur gesloten te houden en uw ramen open te houden zonder dat u het koud krijgt en uw huis moet opwarmen met duur gas. Dit type verwarming minimaliseert ook het warmteverlies door ventilatie. Infraroodtechnologie maakt gebruik van hetzelfde type energiegolven als de zon, waardoor deze duurzamer en energiezuiniger wordt.

infrarood paneel

Infraroodwandverwarmers verbruiken veel minder elektriciteit dan conventionele radiatoren, omdat ze de warmte niet zelf hoeven op te wekken. Ze zetten eenvoudig elektrische energie om in infraroodwarmte en stralen vervolgens de warmte uit die ze produceren. Hierdoor kunnen ze op een lagere hoogte aan uw muren worden gemonteerd en zijn ze veel discreter dan traditionele radiatoren.

Hierdoor kunt u kiezen waar u ze wilt installeren, waardoor u meer controle over uw energieverbruik krijgt en geld bespaart. U kunt zelfs een zonesysteem opzetten, waarbij u verschillende kamers in uw huis alleen verwarmt waar en wanneer u ze nodig heeft.

Hebben infraroodpanelen instelbare warmte-instellingen?

In tegenstelling tot radiatoren zijn infraroodpanelen volkomen stil. Door de eenvoudige constructie en het ontbreken van bewegende delen is er geen geluid dat u of uw gezin stoort tijdens het opwarmen. Bovendien drijven infraroodpanelen geen stof op omdat ze de oppervlakken en de inhoud van uw kamer verwarmen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën.

Deze slanke en stijlvolle kachels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en designs, zodat u ze kunt afstemmen op uw interieurontwerp. Sommige kunnen worden bedrukt met een afbeelding of patroon, waardoor ze een integraal onderdeel van de inrichting van uw huis worden.

Infraroodpanelen zijn ontzettend gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben geen luchtfilters, motor of smering nodig en kunnen worden gereinigd met een vochtige doek of zelfs water. Dit is een groot verschil met ketels en warmtepompen, die regelmatig onderhoud door monteurs vereisen.

U kunt ervoor kiezen om één enkel paneel te kopen voor een kleinere ruimte of te kiezen voor meerdere infrarood plafondpanelen om een grotere ruimte te bestrijken. Dit laatste is een goede keuze als je een verbluffende visuele impact wilt creëren en de warmteafgifte in je huis wilt maximaliseren.

De afstandsbediening die bij elk Opus- en Accent IR-paneel wordt geleverd, werkt als een verwarmingsregelaar, zodat u de gewenste temperatuur kunt instellen en een weekschema kunt opstellen dat bij uw routine past. Het is gemakkelijk te gebruiken en stelt u in staat gemakkelijk uw vooraf ingestelde temperatuurinstellingen te negeren als u zin heeft in een extra hittestoot.

U kunt uw infraroodverwarming ook upgraden met een slimme optie, waarmee u uw verwarmingen kunt monitoren en bedienen via de app op uw smartphone of tablet. Afhankelijk van het model dat je kiest, kan dit onder meer functionaliteiten omvatten zoals de afstandsbediening van je verwarming, timerfunctie, ecomodus en meer.